civar.ro

Reabilitare Centru Istoric Vechi al Municipiului Arad

You are herewww.aradcity.ro - 28.02.2009 - "Vasile Blaga a venit la Arad pentru a semna proiectul de 13 milioane de euro pentru reabilitarea centrului vechi"

www.aradcity.ro - 28.02.2009 - "Vasile Blaga a venit la Arad pentru a semna proiectul de 13 milioane de euro pentru reabilitarea centrului vechi"


By Author - Posted on 21 May 2009

Vasile Blaga, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a fost ieri prezent la Arad pentru a semna contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al Municipiului Arad.

Ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru proiect, din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, a avut loc în Sala Festivă a Palatului Administrativ, unde s-au aflat şi consilieri municipali, parlamentari arădeni, primarul Aradului, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul, Director general al ADR Vest (Sorin Maxim) şi funcţionari din instituţiile amintite. Valoarea totală a proiectului este de 58.782.000 de lei, dintre care 44.737.500 de lei reprezintă valoarea solicitată pentru realizarea proiectului.

Proiectul are în vedere creşterea atractivităţii turistice a Municipiului Arad şi a judeţului, prin reabilitarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – istoric şi modernizarea infrastructurilor conexe. Proiectul presupune lucrări de execuţie la sistemul rutier, lucrări la reabilitare a Podului Traian, a utilităţilor conexe (reţea canalizare, reţea alimentare cu apă, iluminat public), precum şi lucrări la clădirea Preparandiei, clădire istorică din centrul oraşului Arad.

 

Citeste articolul ...