civar.ro

Reabilitare Centru Istoric Vechi al Municipiului Arad

You are herePrimarii Aradului şi Ineului au prezentat la Timişoara proiectele obţinute prin POR

Primarii Aradului şi Ineului au prezentat la Timişoara proiectele obţinute prin POR


By Author - Posted on 04 June 2010

Primarul Municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă a vorbit, ieri, la Timişoara în cadrul unei sesiuni de informare organizată de către Autoritatea de Ma­nagement a Programului Regional AM POR), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (OI POR) despre proiectul de reabilitare a Centrului Istoric Vechi al Aradului.

S-a vorbit des­pre Podul Traian, despre Clădirea Preparandiei, dar şi despre reabili­tarea străzilor. Primarul Municipiului a afirmat că vor începe lucrările de proiectare a noului pod, care va fi amplasat lângă cel existent (Traian). Pod, care după afirmaţiile edilului şef va fi unul definitiv. „Dorim să construim un pod cu bani de la bugetul local, care să rămână detinitiv, nu doar pe perioada lucrărilor de reabili­tare a Podului Traian. Vor fi patru benzi de rulare, dar şi două linii de tramvai, una pe un pod (de mers înspre Aradul Nou) şi alta de venire pe celălalt” a afirmat primarul Aradului.

În cadrul prezentării proiectului acesta a mai vorbit despre stadiul actual al lucrărilor de reabilitare. Valoarea totală a proiectului prezentat de edilul şef este de 58.782.037 lei din care valoarea totală eligibilă 45,650,556 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 85 %, valoarea eligibilă nerambursabilă din BN 13 %, iar co-finanţarea eligibilă a Municipiului Arad de 2 %. Primarul Aradului a fost însoţit la Timişoara de către Răzvan Popa, directorul tehnic din cadrul Primăriei Arad, dar şi de Nicolae Gheorghe Mehelean, primarul oraşului Ineu care a prezentat proiectul „Centura Sud Ineu”, care a fost şi finalizat. Prin proiect s-a realizat construirea unei şosele de centură care asigură legătura rutieră între drumul judeţean DJ792 şi drumul naţional DN79A.

Pe lângă prezentările celor doi primari au avut loc şi ai altor doi bene­ficiari ai fondurilor alocate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR-fonduri nerambursabile). Directorul general AM POR, Gabriel Friptu a vorbit despre stadiul implementării POR, iar directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, despre prezen­tarea stadiului implementării POR din Regiunea Vest. De asemenea, aceştia au răspuns celor prezenţi la toate întrebările adresate şi au subliniat faptul că sunt mai multe proiecte depuse decât sumele de finanţare. La sfârşitul prezentării cei care au prezentat proiectele au primit diplome de excelenţă. Evenimentul, care a avut loc în sala de consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regionale din Timişoara, încheie seria de opt sesiuni de informare care au avut loc în toate regiunile de dezvoltare ale României.