civar.ro

Reabilitare Centru Istoric Vechi al Municipiului Arad

You are hereArticole din presa

Articole din presa


Articole referitoare la acest proiect publicate in presa

Aradon 03.06.2010 - Ineul şi Aradul, premiate la Timişoara

ARAD - Primarul Aradului şi cel al oraşului Ineu au fost invitaţi de ADR Vest să-şi prezinte proiectele europene.

Beneficiarii fondurilor primite prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR) au fost invitaţi la sediul instituţiei din Timişoara pentru a-şi prezenta proiectele. Din judeţul nostru au fost prezenţi primarul municipiului, Gheorghe Falca, şi primarul Ineului, Nicolae Mehelean. Mehelean a vorbit despre primul proiect finalizat cu fonduri pe Programul Operaţional Regional (POR), accesate prin ADR, respectiv şoseaua de centură a Ineului.

Primarii Aradului şi Ineului au prezentat la Timişoara proiectele obţinute prin POR

Primarul Municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă a vorbit, ieri, la Timişoara în cadrul unei sesiuni de informare organizată de către Autoritatea de Ma­nagement a Programului Regional AM POR), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (OI POR) despre proiectul de reabilitare a Centrului Istoric Vechi al Aradului.

S-a vorbit des­pre Podul Traian, despre Clădirea Preparandiei, dar şi despre reabili­tarea străzilor. Primarul Municipiului a afirmat că vor începe lucrările de proiectare a noului pod, care va fi amplasat lângă cel existent (Traian). Pod, care după afirmaţiile edilului şef va fi unul definitiv. „Dorim să construim un pod cu bani de la bugetul local, care să rămână detinitiv, nu doar pe perioada lucrărilor de reabili­tare a Podului Traian. Vor fi patru benzi de rulare, dar şi două linii de tramvai, una pe un pod (de mers înspre Aradul Nou) şi alta de venire pe celălalt” a afirmat primarul Aradului.

POR 2007 – 2013, discutat de organismele care îl gestionează şi de beneficiari împreună cu presa din Regiunea Vest

Joi, 3 iunie 2010, începând cu ora10:30, în sala de consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vestse vor întâlni autorităţile ce gestionează Programul Operaţional Regional 2007 – 2013(Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regionaldin cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în Regiunea Vest) şi beneficiarii de finanţare nerambursabilă din Regiunea Vest, ale căror proiecte sunt în implementate sau au fost finalizate cu succes, cu mass-media regională.

Jurnal Arădean - 10 Feb.2010 - Centrul vechi intră în reparaţii

Proiectul de reabilitare a centrului vechi ar putea lăsa in urmă un pod definitiv, identic cu Podul Traian.

Primarul Gheorghe Falcă a făcut o dezvăluire de ultimă oră privind faptul că lucrarea ar putea lăsa în urmă nu un pod provizoriu, ci unul definitiv, asemănător eu Podul Traian. "Vom încerca să avem două poduri şi vom lucra la această idee. Când am început proiectul vroiam să avem patru benzi pe Podul Traian. Dar, nu s-a putut, deoarece finanţarea se dă pentru reabilitare. Astfel, încercăm ca acel pod provizoriu, care are şi bugetare, să fie definitiv şi identic cu Podul Traian. S-ar face astfel două benzi suplimentare pe lângă cele două de pe Podul Traian. Încercăm, dar doar în momentul în care vedem exact despre ce fonduri este nevoie, deoarece diferenţa va trebui să o plătim noi, vom lua o decizie", a declarat primarul. În următoarele două săptămâni se aşteaptă, astfel, o decizie finală, după discuţiile cu proiectanţii. De precizat, în proiectul de acum este prevăzută doar construirea unui pod provizoriu.

 

Citeste articolul ...

Observator - 10 Feb.2010 - Contractul pentru reabilitarea centrului vechi a fost semnat, constructorul promite că va face tot posibilul să termine lucrarea în 2010

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcã, a semnat ieri contractul pentru reabilitarea centrului istoric vechi al oraşului, un proiect finanţat în cea mai mare parte din Fondul European de Dezvoltare Regionalã. Alãturi de primarul Aradului, la ceremonia de semnare a contractului au mai participat directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionalã Vest, Sorin Maxim şi Gheorghe Maxinan, director al companiei Tehnodomus, constructorul care a câştigat licitaţia pentru realizarea lucrãrii, în parteneriat cu o companie din Timişoara. 

 

Citeste articolul ...

Glasul Aradului - 10 Feb.2010 - Centrul Istoric Vechi va fi reabilitat de un consorţiu format din Tehnodomus şi SIRD SA

Primarul Aradului a semnat ieri contractul de execuţie al proiectului de reabilitare a Centrului Istoric Vechi.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea atractivităţii turistice a Municipiului Arad prin reabilitarea şi va­lorificarea durabilă a patrimoniului cultural-istoric şi modernizarea infrastructurilor conexe. Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de un consorţiu format din firmele Teh­nodomus SA Arad şi SIRD SA Timişoara. Sorin Maxim, director general al Agen­ţiei de Dezvoltare Regională Vest a menţionat că acesta este cel mai mare contract pe fonduri structurale euro­pene semnat de o administraţie cu un constructor în cadrul Regiunii.

 

Citeste articolul ...

Curier Municipal - octombrie 2009 - Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului Arad

Proiectul se încadrează într-o strategie mai amplă a Primăriei Municipiului Arad de reabilitare şi revitalizare a centrului istoric al oraşului, care vizează atât modernizarea infrastructurii de bază a zonei, cât şi crearea unei reţele de puncte de atracţie turistică pe harta Municipiului Arad. Reabilitarea zonei protejate cu valoare istorică, respectiv centrul vechi al Municipiului Arad, va contribui la revitalizarea acestei zone a oraşului de pe Mureş sub aspect economic si social, Ia îmbunătăţirea imaginii şi ofertei oraşului destinaţie turistică, la o mai bună poziţionare a oraşului pe harta turistica regională, naţională şi europeană.

 

Citeste articolul ...

Jurnal Aradean - 18.07.2009 - Site web, pliante şi DVD-uri cu 12.000 euro

Peste 12.000 de euro, alocaţi pentru promovarea proiectului de reabilitare a centrului vechi. Primăria a contractat, în urma unei licitaţii, întocmirea de materiale documentare, concepţia şi multiplicarea unor pliante, respectiv, crearea unui portal web, semnând contractul pentru nu mai puţin de 53.951,03 lei!

Potrivit contractului semnat şi afişat la transparenţă pe pagina web a proiectului "prestatorul se obligă să presteze concepţie şi editare pliante format A4 faţă/verso 2000 bucăţi, concepţie şi editare CD/DVD-uri 150 de bucăţi, creare site web-portal, conform caietului de sarcini. Achizitorul (n.r.- municipalitatea) se obligă să plătească preţul convenit: 45.337 lei, la care se adaugă 8.614,03 lei TVA anexat prezentului contract de furnizare de servicii".

Citeste articolul ...

Curier Municipal - iunie 2009 - Lucrarile de reabilitare ale podului Traian - Live pe Internet

Proiectul "Reabilitarea Centrului Istoric Vechi" inregistreaza si o premiera la capitolul "transparenta", o data cu lansarea unui site de internet dedicat. Site-ul va prezenta datele tehnice si stirile la zi legate de derularea acestuia, va avea un forum pentru sugestii sau observatii, iar ca o initiativa inedita, cei interesati vor putea urmarii imagini live ale lucrarilor de refacere si conservare a podului Traian

 

Citeste articolul ...

Semnarea contractului de finanţare - Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al Municipiului Arad - proiect depus de Consiliul Local al Municipiului Arad în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013

Contractul de finanţare al Consiliului Local al Municipiului Arad vizează acordarea de fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, pentru „Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al Municipiului Arad”, în vederea creşterii atractivităţii turistice a Municipiului Arad şi a judeţului Arad, prin reabilitarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – istoric şi modernizarea infrastructurilor conexe. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a sistemului rutier, lucrări reabilitare a podului Traian, a utilităţilor conexe (reţea canalizare, reţea alimentare cu apă, iluminat public), precum şi restaurarea clădirii Preparandiei, pentru realizarea Muzeului Tematic al Preparandiei Romane. Valoarea totală a proiectului este de 58.782.037 lei  dintre care 44.737.544,88 lei reprezintă finantarea din fonduri structurale nerambursabile.

 

Citeste comunicatul ...